Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. Huiszwaluw   van:  ictklas - ict
Opdracht: Maak een pasport van deze vogel. Zoek volgende dingen uit:
-grootte
-kleur
-leefgebied
-voeding
-verschil mannetje - vrouwtje
-bijzondere kenmerken
-illustreer met een passende foto

(laatst bijgewerkt: 14-05-2004)
  De huiszwaluw lijkt op een boerenzwaluw, maar heeft een witte stuit, een blauwzwarte kruin,rug en vleugels. Hij heeft een gevorkte staart.
Zijn gedrag is hij vliegt snel met veel bochten . Leeft in open velden en gebouwen.Van eind maart tot oktober overwintert hij in Afrika.
Tijdens de tocht verongelukken veel zwaluwen.Slechts 1 op 4 komt terug in ons land .

<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->

Bron: Vogels