Onderwerp is afgewerkt. Huismus   van:  ictklas - ict
Opdracht: Maak een pasport van deze vogel. Zoek volgende dingen uit:
-grootte
-kleur
-leefgebied
-voeding
-verschil mannetje - vrouwtje
-bijzondere kenmerken
-illustreer met een passende foto

(laatst bijgewerkt: 11-06-2004)
  De huismus heeft een lichtbruine borst, bruine vleugels, een donkerbruine oogstreep en een zwarte keelvlek.
Het vrouwtje is lichter van kleur.
De huismuis leeft overal waar de mensen leven omdat ze kruimels van terras weghalen.
De huismussen zijn zaadeters.
De mannelijke huismus heeft een zwarte keelvlek en het vrouwtje een lichte oogstreep.
De huismus komt over het hele land voor en is heel bekend omdat het niet bang is van mensen.

<!--FIG2CAP-->

Bron: eKlas Vogels