Onderwerp is afgewerkt. Nederland groeit !   van:  ictklas - ict
Opdracht: Open een nieuw browservenster en bekijk onderstaande link.
Leg nu met je eigen woorden uit wat we met de titel bedoelen.
Leg ook uit wat hiervan de risico's zijn.
Geef mogelijke oplossingen om je hiertegen te beschermen en vergeet het woordje uitleg niet.

(laatst bijgewerkt: 30-04-2004)
  Nederland groeit omdat er zand uit de zee aanslibt aan het land. Zo komt er land bij. Dit land dat erbij komt is van zeeklei.
Zeeklei is goede landbouwgrond. Om overstromingen daarvan te voorkomen hebben de boeren dijken gebouwd. Deze zeedijken zijn de hoogste in ons land. Als het aangeslibde nieuwe land de kwelder- groot genoeg is, wordt er een dijk omheen gebouwd. Deze nieuwe dijk wordt dan de zeedijk. De oude zeedijk noemen we voortaan binnendijk. Zo ontstaan er polders die gebruikt worden voor akkerbouw. Om van de ene polder in de andere te komen, zijn er op verschillende plekken doorgangen in de dijken gemaakt. Zo een opening heet een coupure. In noodgevallen kunnen ze deze met balken en klei sluiten, zodat de zee buiten de polder wordt gehouden.

Kaart van Nederland <!--FIG2CAP-->
Kaart van Nederland