Onderwerp is afgewerkt. De grote verdwijntruc 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Aangezien zeehonden zeer vlug kunnen zwemmen en zeer beweeglijk zijn is je camoufleren misschien een betere manier.
-Zoek een paar foto's van schollen en print deze uit. Leg deze op verschillende soorten ondergrond. Wat stel je vast ?
-Wat is je besluit ?

(laatst bijgewerkt: 30-04-2004)
  De schol zie je minder goed omdat hij het zelfde kleur heeft dan de zeebodem.
En omdat het een platvis is, ligt hij dicht bij de bodem en kan hij zich een beetje onder het zand steken.
Zo gaat het moeilijker voor de zeehond om de schol te pakken.

schol schollen

Bron: http://images.google.be/images?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=schollen&btnG=Zoeken