Onderwerp is afgewerkt. Rare zee die Waddenzee ...   van:  ictklas - ict
Opdracht: Tja, ... de Waddezee is een zee natuurlijk, maar dan eentje van een speciaal soort. De helft van de dag is er (bijna) geen water in die zee! Je kan gewoon over de bodem van de zee lopen... of moeten we dan zeggen Wadden-land ?
-Zoek een kaartje van Nedeland en situeer de Waddenzee.
-In de Waddenze liggen vijf bewoonde eilanden, mooi op een rijtje. Zoek hun namen op en schik ze van noord(oost) naar zuid(west).
-Zoek uit hoe de schepen hun weg vinden in de Waddenzee en leg uit.
-Zoek ook uit waarvoor de vuurtoren dan dient en hoe je weet welke vuurtoren op welk eiland staat.

(laatst bijgewerkt: 30-04-2004)
  De Waddenzee is aangeduid op figuur 1 (rood)

DE VOLGORDE VAN DE EILANDEN

Eerst hebben we Texel,
gevolgd door Vlieland.
Daarnaast ligt Terschelling,
Ameland en dan hebben we nog
Schiermonnikoog.

HOE VINDEN SCHEPEN HUN WEG? VOOR WAT DIENT DE VUURTOREN?

De schepen vinden hun weg door de
verschillende vuurtorens die daar geplaatst zijn.
Zij sturen lichtsignalen uit waardoor zo de schepen
weten waar ze zich bevinden of welke kant ze uit moeten gaan.

WELKE VUURTOREN?/WELK EILAND?( zie figuur 2 )

1)rood:vuurtoren Texel
2)paars:vuurtoren Vlieland
3)blauw:vuurtoren Terschelling