Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. Visserij 4   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek uit waarop de Texelse vloot hoofdzakelijk vist en waarom ze dit doen.

(laatst bijgewerkt: 19-05-2008)
  Texelse kottervloot

Texel is het enige waddeneiland met een eigen vissersvloot. De circa 20 Texelse kotters behoren tot de modernste van Nederland en hebben hun thuishaven in Oudeschild. Ze zijn te verdelen in de kustvisserij (Waddenzee) en de zeevisserij (Noordzee). Op de Texelse vissersschepen zijn zo\'n 160 mensen werkzaam. Zij vissen vooral op platvis (tong en schol) en rondvis (kabeljauw, haring).

Evenals in de landbouw is ook in deze traditionele tak van bestaan het aantal arbeidsplaatsen teruggelopen door verdergaande automatisering, modernisering en schaalvergroting. De visserij is echter nog altijd goed voor circa 27,5 miljoen euro bruto-omzet per jaar. De meeste vis wordt aangeleverd bij de coŲperatieve visafslag in Den Helder.

<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->

Bron: http://www.google.com