eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiëerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.

Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. Visserij 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Sommige vissers leven niet enkel van hun visvangst. Hoe verdienen deze vissers ook nog hun brood ?
Welke periode is dat ?
Geef en voorbeeld van een vissersboot die op deze manier geld in het laadje brengt.
Heb je geen idee dan kan je in Google zoeken op "Texel +Emmie"
Plaats hieronder een foto van deze Texelse "Emmie".

(laatst bijgewerkt: 19-05-2008)
  Ze verdienen ook hun brood door met hun boot mensen mee te nemen op zee.

Als je meevaart met de TX-10 ‘Emmie’ voel je je thuis op zee.
De TX-10 ‘Emmie’ vertrekt elke dag opnieuw vanuit de haven Oudeschild.
Je maakt een avontuurlijke tocht mee op de Waddenzee. Je kunt er veel doen zoals garnalenvissen en een kijkje nemen bij de zeehonden maken uw verblijf op Texel tot een fantastische beleving die u niet gauw zult vergeten.

De periode is:

Afhankelijk van het weer vaart de TX 10 'Emmie' het hele jaar door.

<!--FIG2CAP-->

Bron: http://www.garnalenvissen.nl/ en http://www.one2gether.be/?module=details&aid=153&page=2&mainMenuItem=2