eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiëerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.

Onderwerp is afgewerkt. 2004 Verwachting van de school Basisschool Sint - Antonius Eeklo   van:  ictklas - ict
Opdracht: -Wat wil je weten over de andere school ?
Schrijf hieronder een duidelijke vraag die niet met ja of neen te beantwoorden is. Let ook op dat je de vraag zelf kan beantwoorden als ze deze stellen over jouw school!

-Waarom moeten de meisjes en jongens uit Texel zeker op bezoek komen naar onze school ?
-Welke dingen zouden ze zeker eens moeten meemaken (en waarom) ?

-Wat denk je te zien als wij naar Texel gaan ?

(laatst bijgewerkt: 21-10-2005)
  hoi,

Wij zitten in het zesde leerjaar B en wij zouden graag willen weten hoe jullie er te werk gaan op school.
Welke vakken krijgen jullie?
Hebben jullie een juf of een meester?
Hoe laat begint de school?
Hoe laat is de school gedaan?
Hebben jullie daar een grote speelplaats?
Welke sporten hebben jullie daar zoal? (--> op de speelplaats)
Hoe ziet jullie speelplaats eruit?
Zou je eens een foto willen doorsturen?
Met hoeveel kinderen zitten jullie op school?

Bij ons is het een school met 300 kinderen ( ongeveer)Op onze school is er een schoolraad:dat is een soort raad waar kinderen hun mening geven over wat moet veranderen op school.
Er is ook een groene brigade die dient voor kinderen die worden gepest; die gaan dan naar de groene brigade. Dit zijn ook kinderen van onze school uit de vijfde en zesde klas.
Die proberen dan de ruzie op te lossen. Dat lukt dan wel meestal.
Iedereen heeft dus gelijke kansen. Ik zou het zeker aanraden om eens te komen piepen. Onze juffrouw heet: juf Michèle. Het is de liefste van de hele wereld!
stuur eens terug!!!!!!

Yoooohoo,

Wij zijn de 6de klas A.
Het zou misschien een goed idee zijn moesten jullie eens iets terugsturen met foto's of/en informatie van jullie klas of/en (onze plaat blijft steken ;-) school eruit ziet.
Onze school ligt vlakbij een spoorweg en is supergezellig !!!
Wat onze school ook zo aantrekkelijk maakt is dat we met niet zo veel kinderen zijn en iedereen iedereen kent.
Onze meester heet:meester Christophe is onsterfelijk grappig en de beste leerkracht die je je maar kunt voorstellen (ook al is het nog maar zijn eerste jaartje ;-)
na onze vragen volgt een foto van onze klas en onze meester.

-Is het Engels leuk ? (wij hebben jammer genoeg Frans als tweede taal :-(
-Hoeveel leerlingen zitten in jullie klas ?
-Is jullie klas ook zo gezellig en zitten er ook zo'n toffe leerlingen (alicht wel want jullie willen een uitwisselingsproject met ONS !!! :-) ? We hebben zo een donkerblauw vermoeden van wel !!!

Nu de foto's bewonder ons maar !

Klas 6A Klas 6B

Bron: Sharon, Myrthe, Charlotte, Yentl, Giel, Matthias, Tessa, Fenja, Eveline, Tim, Jan-Laurens (jean)