Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de tong   van:  ictklas - ict
Opdracht: Ga naar Wikipedia
In de linkerkolom zie je een zoekvenster:

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?

(laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  2 van voedsel: vooral wormen, maar ook kreeftachtigen en schaaldieren

3 Een tong kan maximaal ongeveer 70 cm lang worden.

4 De tong komt voor in het water van de oostelijke Atlantische Oceaan van Zuid-Noorwegen tot aan Senegal en vrijwel de gehele Middellandse Zee. In de winter trekt de tong zich terug naar het iets warmere water in de zuidelijke Noordzee.

5 Zijn kleine oogjes staan dicht bij elkaar aan de rechterzijde van het lichaam. Dat geeft de vis de mogelijkheid om half ingegraven in het zand op een voorbijzwemmende prooi te loeren. De tong wordt net als alle andere platvissen geboren als een 'gewone' vis met een oog aan beide zijden van het lichaam.

vissen tong

Bron: Wikipedia google