Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de stekelbaars   van:  ictklas - ict
Opdracht: Ga naar www.dierenbibliotheek.nl
Linksboven zie je een zoekvenster:
"Zoeken in de WNF-dierenbieb:"

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?

(laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  de stekelbaars:
hij eet kleine waterdiertjes en soms waterplanten.
hij wordt 10 cm.
hij komt voor in Europa, AziŽ en Noord-Amerika (in het water natuurlijk).
Ze zijn bekend via hun broedzorg.Het mannetje maakt een nestje van algen en waterplanten, waarin het vrouwtje eieren afzet. Daarna verzorgt het mannetje de eieren door steeds vers water door het nest te waaieren met zijn borstvinnen.

de stekelbaars <!--FIG2CAP-->
de stekelbaars