Onderwerp is afgewerkt. De rosse grutto 1   van:  ictklas - ict
Opdracht: Neen, geen scheldwoord, wel een vogel !

Zoek een foto van een rosse grutto in Google afbeeldingen en plaats deze bij fig. 2 Zet je bron onderaan bij de foto.

Reizende vogels.
1. Waar overwinteren rosse grutto's ?

2. Waar broeden rosse grutto's ?

3. Waar houden rosse grutto's hun tussenstop om energie op te doen ?

4. Sla de kaart bij fig.& op en open ze in een tekenprogramma.

Teken de weg die grutto's afleggen.

Werk in 2 kleuren en schrijf onder de foto welke de kleur is van de zomertrek en welke van de wintertrek.

Toon ook waar de tussenstop gehouden wordt. Duid dit aan met een kruisje in een derde kleur.

Hoeveel km per jaar vliegen rosse grutto's dan ?

(laatst bijgewerkt: 31-03-2006)
  1. Rosse grutto's overwinteren in MauretaniŽ (dat is in het noordoosten van Afrika).
2. Ze broeden in de de Siberische toendra's en hoogvenen.
3. De rosse grutto maakt een tussenstop in de wadden gebieden om daar goed te eten tijdens de lange vlucht.

rosse grutto De weg die Rosse Grutto's afleggen

Bron: www.google.be www.natuurbeleving.net www.vogelbescherming.nl