Kleuter

Lijst met thema's voor WeRo

Aantal: 9 Terug

bloedsomloop
Dit is een rekenblad in Excel waar de leerlingen de gegevens kunnen invullen bij de lesfiche "bloedsomloop".

koe - herkauwer
Leertekst en werkbladen over koeien. Uitleg over herkauwers, bouw van de maag: lebmaag, pens, boekmaag, netmaag.

koe - wat een leven
Leertekst en werkbladen over kalf, vaars, koe, os en stier.
De weg van kunstmatige inseminatie, dracht van een koe, geboorte van een kalf.

Landbouw
Themadossiers uit grasspriet over:
zuivel
akkerbouw
suiker
aardappelen
platteland
tuinbouw
veeteelt
zuivel verwerking
varkens
paarden
schapen
maÔs

runderen
Van oerrund tot verschillende rundveetypes. Een leertekst met werkbladen.
Het verschil tussen de verschillende rassen:
holsteiner
witblauw
Het verschil tussen melkkoeien, vleeskoeien en gemengd type.

Schoolplaten
op deze site kan u gratis educatieve foto's en kleurplaten afdrukken en downloaden. De afbeeldingen zijn geplaatst in categorieŽn die in het onderwijs veel aan bod komen.

veeteelt in Centraal Afrika
Leertekst over veeteelt in Afrika, Latijns-Amerika, AziŽ.

Zonsverduistering
Een powerpoint van de totale zonsverduistering in Amiens (11 augustus 1999) Foto's en schema alsook een filmpje hoe een zonsverduistering tot stand komt en wat je ziet vanuit de ruimte ( ons zonnestelsel ).

zuivel - melkvee
Leertekst over koeien met bijhorende werkbladen.
bouw van een koe
koeien en spreekwoorden