eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŰerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.

Kleuter
WeRo
Meten
Muzische
Godsdienst

Lijst met thema's voor Kleuter

Aantal: 16 Terug

Aanvullen
Vul een rij aan met het juiste blok.
De leerlingen moeten de sequentie van de blokken verder zetten.

Cijfers
Klik op de cijfers van 1 tot 4 ... 10.
Als je het goed doet komt er een tekening tevoorschijn.

Evenveel leggen
Leg evenveel bolletjes als het cijfer aangeeft.

Evenveel zoeken
Je krijgt allemaal tekeningen. Zoek uit hoeveel bananen, appels, ... er zijn en zoek het zakje met het juiste aantal.

Hoeveel
Tellen en vergelijken. Tel hoeveel clowns er zijn en klik dan op hetzelfde aantal neuzen, brillen, ... die eronder staan. Zo krijgt elke clown er een.

Kleuren
Kijk naar de antenne van de ufo. Zet de mannetjes met dezelfde kleur als de antenne in de ufo.

logisch
Welke prent hoort er niet bij ?

Logisch 1
Welke tekening hoort niet in de rij
-grote dieren - kleine dieren
-dieren van bij ons - dieren uit andere landen
-mensen - dingen ...

Luisteren
Luister eerst welk geluid er achter welk plaatje zit.
zet daarna de juiste geluiden bij het juiste plaatje.
-acties
-dierengeluiden
-gevoelens
-muziek
-natuur
-plaatsen
-school
-thuis
-vervoer

Matrix
Rood, groen, blauw - driehoek, vierkant, cirkel.<br />
Welke blok hoort in welk vak thuis, klik en sleep de gekleurde blok in het juiste veld op de matrix.

Musti kleurt
De kinderen krijgen een kleurplaat waar ze met een verfborstel een gegeven hoeveelheid moeten schilderen in een gevraagde kleur./r/nOog-handco÷rdinatie, luistervaardigheid, kleurherkenning, hoeveelheden tot en met 4 splitsen.

Origami en vouwwerkjes
Allerlei vouwwerkjes ingedeeld naar leeftijd en onderwerp.

Purk
Spelen met Purk is een oefening in vormen en kleuren herkennen.

Reeks
Wat ontbreekt er in de rij. Er is een rij met gekleurde blokken, maar er ontbreekt een blok. Kan jij zoeken welke ?

Spelletjes
Diverse spelletjes voor kleuters. Let op, probeer vooraf uit, want er zijn moeilijke dingen waar de juf of meester ook wel eens een tijdje kan op zoeken !

volgorde verhaal
Je ;oet de 3,4 of 5 plaatjes in de logische volgorde leggen van een verhaal.